Termék kategóriák
Termék kategóriák
Termékajánló
Facebook
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termék részletek


Naturtex Living szatén pamut nyári paplan 140x200 cm

24-48 óra Expressz Szállítás!
Naturtex Living szatén pamut nyári paplan 140x200 cm
  • Naturtex Living szatén pamut nyári paplan 140x200 cm
23 940 Ft
A vásárlás után járó pontok: 239 Ft
Évszak szerint:
Paplan mérete:
Paplan súlya:

A Naturtex Living termékcsalád pamut szatén fedőanyagú, pamut töltetű nyári paplanja.

  • Elegáns megjelenésű, magas minőségű, paplan. Hófehér színű, selymes fényű, puha tapintású, bőrbarát. 

    Magas nedvszívó képességének köszönhetően kiváló a forró nyári éjszakákra. 

    Azoknak ajánljuk, akik hálószobájukban is a természetes anyagokat részesítik előnyben. Ideális termék lehet az érzékenyebb bőrűeknek is. 

     

     

    A szatén szövéssel készült paplanok általában a legfinomabb tapintású, minőségi termékek közé tartoznak. A  szatén szó a szövés típusát jelenti és nem az alapanyagot, így ha az alapanyag gyenge minőségű,  pl. műszál felhasználásával készítik, akkor a szövet csúszós és kellemetlen tapintású lesz.  Sajnos régen sok alacsony minőségű terméket szatén termékként árusítottak, így sokakban megmaradt az emlék, hogy ami szatén az egyenlő a csúszós anyaggal. De ez tévhit.

     

    Valójában az igazi szatén a legfinomabb szövésű alapanyag, mely hűvös tapintású, mely igazán kellemes érzést nyúlt a nyári forróságban.

     

    A pamut- szatén szövetek legnemesebb típusa a mako- szatén. Ez a világon a legvékonyabb pamutszál fajta, amit csak Egyiptomban tudnak előállítani az éghajlati adottságok miatt. Ez az alapanyag bőrbarát és antisztatikus.  Többszöri mosás után is megtartja formáját.

     

     

    Huzat: fehér 100% pamut-szatén

     

    Töltete: 80% pamut - 20% újrahasznosított poliészter (GRS) (140x200 cm - 600 g)

     

    A paplan 40 °C-on mosható.

     

    Pamut

    Pamut

    A pamut a gyapotnövény (Gossypium) magházát burkoló finom repítőszőr szála. A gyapotot kézzel vagy géppel takarítják be, a tokokat megszárítják, a rostszálakat kifejtik a tokból, és a rostot géppel leválasztják a magszemről, ez a magtalanítás, vagy egrenálás.

    A pamut a legáltalánosabban felhasznált, leghagyományosabb, és ma is az egyik legfontosabb textilnyersanyag, amit elsősorban kiváló fiziológiai tulajdonságainak köszönhet. Minél hosszabb és minél vékonyabb szálú a pamut, annál értékesebb.
    Jó nedvességfelvevő képességgel rendelkezik (8,5%). Nedvesen megduzzad, szálai rövidülnek – mosáskor 
    ezért zsugorodnak, „mennek össze” a pamutáruk. Meglehetősen erős, amit az ún. szakító hosszal fejeznek ki: ez az elméleti hosszúság, amilyen hosszú szál saját súlya alatt elszakadna. A pamut szakító hossza fajtától függően 27–54 km (Összehasonlításul: a nylon szálé – ugyancsak a típusától függően – 40-60 km.)
    A pamut szálból készült töltetekkel a pamut jellemzőinek köszönhetően elsősorban kiváló légáteresztő, nedvességfelvevő képességgel rendelkező, könnyű nyári paplanok készíthetőek belőle, amelyek biztosítják a pihentető alvás körülményeit a meleg nyári éjszakákon is.
    A kártolt pamut töltettel készülő párnáink rugalmasságuknak és formatartó képességüknek köszönhetően biztosítják a fej és a gerinc megfelelő alátámasztását, megelőzve ezzel a megfelelő alátámasztás hiánya miatt reggelente gyakran tapasztalt nyak -és vállfájdalmat. A paplanok esetében a pamutszálhoz – a paplant könnyűvé, kellemesen simogatóvá tételéhez, esztétikus megjelenéséhez – szükség van valamennyi poliészter szál hozzákeverésére, amely nem rontja, ellenkezőleg javítja a paplan minőségét.

  • Gyártó
    Naturtex
    Évszak szerint
    Nyári
    Paplan mérete
    140x200 cm
    Típus
    Pamut
    Töltet
    80% pamut, 20% újrahasznosított poliészter
    Huzat típusa
    100% pamut-szatén
    Töltősúly
    600 g
    Szállítás
    24-48 óra
    Mosás
    40 °C
    Paplan súlya
    600 g
    Státusz
    24-48 óra Expressz Szállítás!    
  • 24-48 órán belül, EXPRESSZ KISZÁLLÍTÁSSAL!

Webáruház készítés