Termék kategóriák
Termékajánló
Facebook
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Zsák, táska, vagy tasakrugós rendszerek

Táskarugó, zsákrugó, tasakrugó vagy Marshall rugó

A múlt:

Marshall Mattress Company

Marshall poccet systemAzt nem is gondolnánk, hogy ez a rendszer már több mint 100 éve piacon van. A fémrugós rendeszereken belül még mindíg a legmodernebbnek számít. A tengeren túlon egy angol származású gépészmérnök James Marshall nevéhez fűzödik a táska, zsák vagy akár mondhatnánk tasakrugós rendszer iparszerű gyártásának ötlete. Cégét a mai is működő  Marshall Mattress Company LTD. -t 1900-ban jegyezték be a  kanadai Torontóban, igazából innen számítjauk a zsákrugós matrac rendszerek eredetét. Emiatt a nyugati országokban ma is sok helyen ezen a néven ismerik a matracrendszert, hogy Marshall rugók (Marshall spring ventilated system).  A zsákrugós rendszert már 1882 ben Angliában "ventilating passage"  néven védjegy oltalom alá helyezték. De Marshall volt az aki a rugórendszert sorozatgyártásra ki tudta fejleszteni.

A jelen:

A zsákrugós technológia maximális hatásfoka érdekében a legtöbb matrackészítő teljes zsákhuzat választékot fejlesztett ki. A legmodernebb zsákrugó huzatok egyedülálló kényelmet nyújtanak a különálló rugók által, melyek a test természetes kontúrját követik, és ez által tökéletes alátámasztást biztosítanak. A zsákrugós rendszer teljesen különálló részekből tevődik össze, és ezzel csökkenti a partner által keltett esetleges zavaró hatásokat.

Ellentétben a hagyományos bonellrugós rendszerekkel, ahol a rugók egy dróthuzalon keresztül kapcsolódnak egymáshoz, és nem alkotnak különálló egységeket, a zsákrugós rendszerek nagyobb szabadságot biztosítanak a rajta fekvőknek, gátolják az ide-oda gördüléses mozgásokat, és csökkennek a partnert érő zavaró hatások. Valahányszor megmozdul a test, a zsákrugók rögtön válaszolnak, és követik a mozgását. Minden egyes rugó külön-külön válaszol az egyedi nyomásokra, tekintettel a ránehezülő súlyra, és ezáltal kiválóan alátámasztja a testet, miközben alkalmazkodik annak vonalaihoz.

Zsákrugós matrac rendszer

 

Egymástól független vizsgálatokkal bizonyították, hogy az új zsákrugós matracok kevesebb terhelésnek teszik ki a testet, mint a hagyományos rugós matracok. A zsákrugós rendszer alkalmazkodik a test formájához, fenntartja a gerinc természetes „S” görbületét, és eloszlatja a testre nehezedő nyomást. Emellett a sávos alátámasztás a matracot különböző részekre osztja, eltérő támaszokat nyújt, megőrzi a természetes gerinc görbületet, és további támasztékot biztosít a deréktájon, és ahol szükséges.

 

A táskarugós matracokat megkülönböztetjük a rugószám alapján. Ez a szám változik az európai és az amerikai piacon. Európán m2-re adják meg ezt a számot, ez lehet 250 és 512 között. Az amerikai piacon nem m2-ben jelölik, hanem egy egész matrac ( cca150x200 cm- King size) méretérére vetítik ki. A számok 1000 és 2000 között mozognak. 

Európában a legelterjedtebb 250 db/ m2 sűrűgségű táskarugós rendszerek. Ezen típusokat általában öt anatómiai zónával látnak el, de ez sem jellemző minden matracra. A zónásított matracokban különböző erősségű és vastagságú rugókat helyeznek el, amit a drót vastagságának köszönhetően érnek el. ( 1,6 - 2,2 mm között). 

A luxus, prémium kategória kb. 500 rugót tartalmaz m2-ként ( a pontos szám gyártó függő). Ezekben a matracokban már 7 ergonómiai zónát alakítanak ki, ami még tökéletesebb formakövetést eredményez. Pl.: Billerbeck MONACO

Webáruház készítés