Termék kategóriák
 • Akciók
 • 24-48 óra Expressz Szállítás!
 • Kiemelt akciók
  •  
 • Matracok
  •  
 • Felületjavítók
  •  
 • Alvás kiegészítők
  •  
 • Memory termékek
  •  
 • AlvásStúdió Memory Program
  •  
 • AlvásStúdió Hotel Program
  •  
 • Gyermek termékek
  •  
 • Ágyak
  •  
 • Ágyrácsok
  •  
 • Hálószoba bútorok
  •  
Termékajánló
Facebook
Házhozszállítás

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Minden amit matracvásárláskor tudni kell
2017.06.14 15:00

A memória habos (Memory Foam) matracokkal kapcsolatos kérdések és válaszok:

Kérdés: Nem érződik úgy, mintha egy gödörből gurulnék ki, amikor forgolódok a matracon, mivel az előzőleg felvette a formámat?

 

Megtörténhet egy hűvösebb klímájú helyen vagy egy olyan hálószobában, amit napokig hidegen hagytak. A memória hab hideg hatására keményebb lesz és lassabban reagál, mint egy melegen tartott helyen. Az anyag maga a test hőre is lágyul. Sokan azt hiszik, hogy a memória hab puhasága összefügg az anyag sűrűségével. Ez nem igaz. Függ, hogy milyen hőmérsékleten állították elő a habot és ezen hőmérséklet is befolyásolhatja, hogy az a memória hab lassabb reagálású vagy gyors reagálású. Ahány gyártó, annyi féle memória hab létezik a piacon.  

Amikor ráfekszik egy hideg memória habos matracra, ön mély nyomást gyakorol arra a testével, és formázza azt. Mégis, ha egy ideig fekszik a matracon, a teste felmelegíti a hőre érzékeny anyagot, egészen a szélekig terjed a hatás, és ezzel kiküszöböli vagy nagyon lecsökkenti azt az érzést, mintha egy gödörben lenne. Bár nem túl jó ötlet elektromos lepedőt használni a mamória habos matracon, használhatja nagyon alacsony hőfokon, ha hosszabb ideig hideg időben volt.

A forgolódás szempontjából semmi különbséget nem észleltem a rugós és a memorys matracok között.

 

Kérdés: Melyik a legjobb memóriás matrac?

Először is, lehetetlen lenne megmondani, hiszen mindenkinek más a legjobb. A matrac  vásárlás igen szubjektív dolog.

Ha Ön egy luxus élményt szeretne, akkor természetesen nem olyan matracot kell választania, mint egy olyan személy, aki meg akarja állítani a derék, hát vagy láb fájását.

Ugyancsak fontos kérdés, hogy Ön a hátán, oldalán vagy inkább a hasán fekve alszik.

Ha háton fekvő alkat, akkor egy keményebb matrac ideálisabb lehet, mint azoknak, akik hason vagy oldalt alszanak.

A túl kemény matrac oldalt fekvőnek kétségtelenül kényelmetlen érzéshez vezet a vállakban és a csípőben, ott ahol a súly összpontosul. Ha háton alszik szinte bármelyik matrac megfelelhet Önnek.

Ha hason alszik vagy váltogatja a pózokat, akkor olyan szempontokat kell megfontolnia, mint a nyomáspontok a hason és a mellkason és hogy ezek miként befolyásolják a kényelmét. A túl magas memória réteg hason alvóknak nem ajánlott, hiszen nagyon belesüpped a test, ezáltal kellemetlen érzést eredményezhet. Ez alatt azt értjük, hogy 4-5-6 cm-es magas memória réteg még ideális lehet, de efölött már nem ajánljuk!

 

Ezek után lényeges, hogy Ön milyen magas, mekkora a súlya, és ezek alapján is különféle válaszok lehetségesek.

Hadd válaszoljak néhány kérdésre és utána megmondom, hogy melyik memória habos matracot ajánlom a különböző kategóriák szerint.

Ha Ön kevesebb, mint 180 cm magas, és nehezebb, mint 100kg, akkor mindenképpen több, mint 4 cm memória habbal (Memory Foam) ellátott matracra van szüksége.Ez főként azért fontos, mert ha egy ilyen súlyú ember forgolódik, akkor vagy a térdén vagy a könyökén emeli a súlyát, és „ráfeneklik” a memory réteg alatt lévő kemény habra, ettől könnyen felébredhet. Másfelől, ha Ön 90 kg alatt van, akkor bizonyára elégedett lenne csupán 4 cm vastagságú fedőréteggel. Annak függvényében, hogy Önnek mi a kedvezőbb, egy keményebb vagy lágyabb matrac, ajánlatot tudok tenni a legjobb matrac kiválasztására.

Olyan egyéb tényezők is vannak, mint például, hogy melyik országban készül a memória hab és milyen a sűrűsége, hiszen ezek mind elengedhetetlenek a legjobb kiválasztásában.

Ha Ön egyszerűen csak a legklasszabb és a legjobb minőségű matracot keresi a piacon, akkor a Memory Programunkból TM ajánlanám a 6 vagy 8 cm vastag memory-val készült matracainkat,  hiszen itt Ön ki tudja választani a hideghab és memory hab réteg vastagságát illetve még azt is, hogy a memória hab milyen gyorsan reagáljon. A lassú hab keményebb érzést, amíg  a gyors hab puhább érzést biztosít. Ezért a keményebb érzést nyújtó habot ”HARD”,  a gyorsabb habot pedig „SOFT” habnak hívjuk.

 

 

Kérdés: Mik a főbb különbségek a memória habok minőségét illetően?

Sok tényező határozza meg a minőséget, de a legfontosabb a sűrűség. A hab sűrűsége egyenes arányban van az általa nyújtott alátámasztással. Általánosságban mondhatjuk, hogy minél sűrűbb a memory, annál jobb a minőség. A sűrűséget egy kb. 33 cm (33x33x33) oldalú kocka súlyában mérik.

A jó alátámasztást az emberi test számára minimum 50- 60 kg/m3 sűrűségű habbal már elérhető.

A könnyebb anyagok több levegőt tartalmaznak, így olcsóbbak, de nem támasztják alá megfelelően a testet és nem olyan tartósak.

 

Kérdés: Valóban olyan érzés, mintha le akarna esni az ember az ágy széléről, amikor ott alszik el vagy ráül az ágyra?

 

Olyan, mintha csúszna a széle felé, amikor a szélén alszik, vagy amikor odaül reggel és felveszi a zokniját. Mégsem olyan érzés, mintha egy normál matrac szélén aludna.Én a matracom szélén alszom, és sosem okozott ez gondot.

Néhány memória habos matrac már magába foglal egy „oldal süppedés gátló rendszert” , hogy ott is kényelmesen és nyugodtan alhasson, de ezek közül sokban helyettesítik a memoryt a széleken más anyaggal, így valójában kevesebbet kap. Nem mindre igaz, de érdemes ellenőrizni, mert annak olcsóbbnak kell lennie.

 

Kérdés: Használhatok matracvédőt ezekhez a matracokhoz?

 

Nem ajánlott a vastag matracvédő használata, csak vékony, ami átereszti a hőt, mert a matrac a test hőjére és nyomására igazodik/ reagál és ha bármit a matrac és a test közé tesz, az megakadályozhatja, hogy a hő áramolhasson, pedig ez a legfontosabb funkciója. Létezik olyan vízhatlan matracvédő, amelyet kifejezetten a memória habos matracokhoz fejlesztettek ki és így engedi, hogy a matrac átvegye a test hőjét. A fix huzatos vagy L alakban zipzáras matracoknál is mindenképp célszerű egy vékonyabb matracvédő. Sok esetben a nagyobb méretű matrac huzatok nem férnek be mosógépünk dobjába, így tisztításuk csak tisztítóban lehetséges.

 

Kérdés: Olyan sokféle vastagságban lehet kapni memória habos matracot. Honnan lehet tudni, hogy melyik a legmegfelelőbb?

 

Maga a matrac vastagsága személyes igénynek kell megfeleljen. Néhányan jobban szeretik a 20-22 cm vastagságút, de mások megelégszenek a 16 cm-es matrac magassággal is.

A 16 cm valószínűleg az a minimum vastagság, ami megfelelhet hosszútávon, mert a mamóira réteg alatt más rétegek is vannak, melyek alátámasztanak.

Az egyetlen dolog, ami az alátámasztás minőségét meghatározza, az a sűrűség és a magasság a memória haboknál. Ajánlom a legalább 4 cm vastagságú memória réteget. Mindig kérdezzen rá a memória hab magasságára, mert attól, hogy egy matrac vastag, még nem jelenti azt, hogy a memory is vastag.

 

 

 

Amennyiben további kérdései merülnének fel ne habozzon tegye fel nekünk az ismert elérhetőségeinken. >>>

Webáruház készítés